Викрито схему викрадення українського зерна російськими та сирійськими суднами

Суд заочно наклав арешт на судна рф та Сирії
Викрито схему викрадення українського зерна російськими та сирійськими суднами
Морське судно рф Фото: https://www.facebook.com/MaritimeGuardStateBorderService
3 Серпня 2022, 15:03
читать на русском

Морська охорона Держприкордонслужби України викрила російські та сирійські судна, які перевозили викрадене українське зерно.

Про це повідомили в пресслужбі Морської охорони Держприкордонслужби.

Оперативно-розшуковим відділом Одеського загону Морської охорони було отримано інформацію щодо використання суден "Матрос Кошка", "Матрос Позинич" та "Михаил Ненашев" під прапором рф, а також "Finikia" під прапором Сирії, для транспортування через закриті порти ТОТ АР Крим викраденого українського збіжжя, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Херсонська обласна прокуратура розпочала кримінальне провадження.

В рамках досудового розслідування проведено плідну роботу з Херсонською обласною прокуратурою, завдяки чому здобуто докази злочинної діяльності, які надалі були передані до прокуратури АР Крим та м. Севастополя. Вивчивши зібрані під час розслідування матеріали український суд заочно наклав арешт на зазначені судна. Тепер притягнення винних до відповідальності – справа часу, - додали у ДПСУ.

Нагадаємо, у липні Ліван заарештував судно "Лаодікея" з ячмінним та пшеничним борошном, яке могли викрасти російські орки з тимчасово окупованих територій України.