Вилучили канабіс, зброю та інструкції: СБУ знешкодила силовий осередок нардепа

Банда вчиняла тяжкі злочини
Важливо
Вилучили канабіс, зброю та інструкції: СБУ знешкодила силовий осередок нардепа
Фото: СБУ
2 Серпня 2021, 17:58
читать на русском

Служба безпеки України нейтралізувала "силовий осередок" проросійського громадського об’єднання, яке контролював народний депутат України.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Під час спецоперації у Харкові, Сєвєродонецьку та Лисичанську блоковано діяльність угруповання, причетного до вчинення тяжких злочинів на ідеологічному підґрунті, - йдеться у повідомленні.

Зловмисники діяли під прикриттям громадського об’єднання, яке підконтрольне одному з народних депутатів України. За інформацією РБК-Україна, мова йде про нардепа Іллю Киву.

За даними досудового розслідування, угруповання спеціалізувалося на вчиненні злочинів і провокативних дій, спрямованих на розхитування ситуації в країні.

У березні 2021 року лідер групи спільно з її активними учасниками завдав ножем тяжкі тілесні ушкодження ідеологічному опоненту. За задумом "кураторів", дії зловмисників мали призвести до застосування відповідних заходів та спровокувати загострення політичної обстановки.

У ході процесуальних дій за місцями проживання зловмисників та офісному приміщенні громадського об’єднання правоохоронці виявили:

  • холодну зброю, яку могли використовувати для вчинення тяжких злочинів;
  • інструкцію з підготовки учасників угруповання до радикальних дій стосовно ідеологічних опонентів;
  • велику партію канабісу та обладнання для його вирощування.

Наразі слідчі органів безпеки повідомили лідеру угруповання про підозру у вчиненні злочину. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, що поліція Київської області затримала особливо небезпечну розбійну банду "Сенсея", члени якої нападали на силовиків, чиновників та суддів.

Читайте також

1