Вимагали імпічменту: у Бразилії відбулися масові антипрезидентські протести

Мітингувальники вимагали прискорення вакцинації і економічної допомоги потерпілим від Covid-19
Вимагали імпічменту: у Бразилії відбулися масові антипрезидентські протести
Протести в Бразилії (фото: France 24)
25 Липня 2021, 22:19
читать на русском

У 13 містах Бразилії відбулися масштабні протести з вимогою імпічменту президента Жаіра Болсонару.

Про це повідомило агентство France24.

Тисячі людей вийшли на акції проти політики уряду країни в часи пандемії COVID-19. Основними вимогами мітингувальників стало збільшення кількості щеплень від COVID-19 та залучення економічної допомоги.

Організаторами протестів були торговельні об'єднання та ліві групи. На мітингах учасники несли плакати з написами "Болсонару – корумпований геноцид. Імпічмент зараз!" та "Ми хочемо щеплень, він хоче хабарів. Геть Болсонару".

Акції протесту відбулися зокрема в Ріо-де-Жанейро, Ресіфі та Сальвадорі. У Ріо-де-Жанейро тисячі людей у червоному одязі та масках пройшли з маршовими банерами із гаслами проти президента. За інформацією місцевих видань, в місті з закликом імпічменту президента зібрались приблизно 75 тисяч людей.

Нагадаємо, уряд Бразилії від початку пандемії виступав проти локдауну та інших обмежень, аргументуючи своє рішення негативними наслідками для економіки. Нині парламентський комітет країни розслідує поведінку Болсонару під час пандемії.

Нагадаємо, 15 липня президент Бразилії Жаїр Болсонару потрапив до лікарні через безперервну гикавку, від якої страждав 10 днів.

Читайте також

1