Виплати військовим збільшують: хто отримуватиме 100 тисяч гривень

Найближчим часом додаткова винагорода надійде на рахунки окремих категорій військовослужбовців
Важливо
Виплати військовим збільшують: хто отримуватиме 100 тисяч гривень
Жінки військовослужбовиці Фото: https://www.facebook.com/92OMBr/photos
3 Жовтня 2023, 20:42
читать на русском

Міністерство оборони України збільшило перелік військовослужбовців, які отримують додаткову винагороду. Серед іншого збільшені виплати пораненим, інструкторам навчальних центрів, строковикам та курсантам.

Про це повідомили у Міністерстві оборони України.

Зазначається, що найближчим часом додаткова винагорода надійде на рахунки наступних категорій військовослужбовців. Зокрема:

  • 100 000 гривень – військовослужбовці ракетних військ, артилерії та протиповітряної оборони, які здійснюють вогневе ураження противника, без умови перебування в районі ведення бойових дій.
  • 100 000 гривень – військовослужбовці, які здійснюють розмінування у районах ведення бойових дій (раніше вони отримували 30 000).
  • 50 000 гривень – військовослужбовці зі складу командування та штабів (у тому числі поза районами ведення бойових дій), які здійснюють управління частинами та підрозділами, що ведуть бойові дії.

30 000 гривень – військовослужбовцям за виконання бойових завдань з розмінування поза районами ведення бойових дій.

Поранені військовослужбовці, які перебувають у розпорядженні понад два місяці та за станом здоров’я не мають змоги виконувати обов’язки військової служби за відповідними посадами, отримуватимуть додатково 20 100 гривень.

Інструктори учбових центрів отримуватимуть додатково від 15 000 до 30 000 гривень. Строковики – 6 000 гривень. Курсанти – 2 350 гривень.

Нагадаємо, на початку повномасштабного вторгнення РФ український уряд за ініціативою президента затвердив великі доплати для військових. Тим, хто бере безпосередню участь у бойових діях, мали доплачувати по 100 тисяч гривень на місяць, решті - по 30 тисяч гривень на місяць.

Пізніше уряд вирішив, що з 1 лютого 2023 року доплати матимуть лише ті, хто виконує бойові завдання, оскільки бюджетних грошей на всі виплати не вистачало.

У квітні Рада проголосувала за повернення доплати в розмірі 30 тисяч гривень, але законопроєкт був заблокований для підписання.

Зрештою наприкінці червня Рада спромоглася остаточно ухвалити закон про доплати 30-100 тисяч гривень українським військовим. Президент підписав цей закон 30 червня.