Вирішальне слово завжди буде за українським народом - Зеленський

Українці готові боротися за правду і справедливість
Важливо
Вирішальне слово завжди буде за українським народом - Зеленський
Президент України Володимир Зеленський (фото: Офіс Президента)
21 Листопада 2020, 15:05
читать на русском
У визначальні часи історії головне та вирішальне слово завжди буде не за політиками, а за українським народом. Українці готові захищати свободу вибору, свободу слова і думки, рівність, повагу, верховенство права та демократії.

Таке переконання висловив президент Володимир Зеленський у відео з нагоди Дня Гідності та Свободи, оприлюдненому на сторінці Офісу Президента у Facebook.

У визначальні часи історії головне та вирішальне слово завжди буде не за політиками. І слава Богу. А за українським народом. Українці готові боротися за правду і справедливість, - наголосив президент.

Він заявив, що підтвердженням є і Революція Гідності, і студентська революція на граніті, 30-річчя якої відзначалося 2 жовтня.

За словами Зеленського (досьє Володимира Зеленського), є найбільший здобуток цих подій, який неможливо заперечити. Це, зазначив він, нова свідомість і громадян, і влади.

Кожний громадянин знає: фраза "Від мене нічого не залежить — це міф". Разом ми можемо все. А кожна влада в Україні матиме щонайменше три символи, три нагадування про те, що ніколи не можна йти проти волі свого народу, - зазначив президент.

Він впевнений, що українці готові захищати свободу вибору, свободу слова і думки, рівність, повагу, верховенство права та демократії.

А найголовніше — захищати рідну Україну, її суверенітет і територіальну цілісність, - наголосив він.

Читайте також

Як зауважив глава держави, сьогодні маємо пам’ятати не тільки про ключові моменти нашої історії, а й винести та засвоїти дуже важливі уроки.

Для людей революція — це шлях до бажаних змін. Для політиків — шлях до бажаних крісел. Тож разом з вами, не слухаючи старих політиків, ми щодня маємо продовжувати нелегку побудову дійсно нової України — вільної та гідної, де на першому місці завжди буде закон, а не прізвища чи минулі заслуги, - заявив президент.

За його словами, в цій новій Україні через роки після знакової історичної події буде музей, "а не тимчасова конструкція", а всі позитивні зміни, написані на плакатах у Революцію Гідності, стануть реальністю.

Нагадаємо, що сьогодні в Україні відзначається День Гідності та Свободи. На алеї Героїв Небесної Сотні у Києві відбувся молебень, на якому зібрались десятки людей.