Вірмени вбили 200 азербайджанських військових у Нагірному Карабасі

Також знищили техніку
Вірмени вбили 200 азербайджанських військових у Нагірному Карабасі
Війна у Нагірному Карабасі
12 Жовтня 2020, 12:37
читать на русском

Вірменія заявила, що за одну добу у боях в Нагірному Карабасі загинули 200 азербайджанських військових. Від початку боїв вбили 5 тисяч військовослужбовців Азербайджану.

Про це повідомляє єдиний інформаційний центр Вірменії.

Зазначається, що за добу було знищено 3 азербайджанських безпілотника і 3 одиниці бронетехніки.

Всього ж за час боїв від 27 вересня, за даними вірменської влади, були вбиті 4919 азербайджанських військових, знищено 16 безпілотників, 16 вертольотів, 514 одиниць бронетехніки, 17 літаків, 4 системи "Смерч".

Читайте також

Нагадаємо, бої на лінії зіткнення в Карабасі почалися 27 вересня. Вірменія і Азербайджан звинувачують один одного в розв'язуванні військових дій, в Карабасі повідомляють про артилерійські обстріли мирних населених пунктів невизнаної республіки, включаючи її столицю Степанакерт. Вірменія оголосила військовий стан і - вперше - загальну мобілізацію, стверджуючи, що активну підтримку Баку надає Анкара. В Азербайджані ввели часткову мобілізацію.

Пізніше стало відомо, Вірменія і Азербайджан прийняли заяву за підсумками консультацій в Москві, сторони узгодили припинення вогню з 12:00 10 жовтня в гуманітарних цілях для обміну полоненими, а також тілами загиблих. Однак майже одразу режим припинення вогню порушили.

1