Вірменія готова до мирного врегулювання - Пашинян

Однак є одна умова
Вірменія готова до мирного врегулювання - Пашинян
Нікол Пашинян (фото: bbc)
30 Вересня 2020, 12:05
читать на русском

Вірменія і Карабах готові до мирного врегулювання, проте не будуть вирішувати питання на шкоду своїм національним інтересам і власній безпеці.

Таку заяву зробив прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян, повідомляє "Sputnik Вірменія".

Я вже мав привід говорити, що для ведення переговорів потрібні умови і атмосфера. Вірменія завжди була готова до мирного врегулювання, – підкреслив Пашинян.

Також прем'єр-міністр Вірменії виключив можливість проведення саміту Єреван – Москва – Баку. За його словами, під час інтенсивних дій не дуже доречно говорити про саміти.

Читайте також

Крім того,  Рада безпеки ООН закликала Вірменію й Азербайджан негайно припинити бойові дії в Нагірному Карабаху і терміново відновити переговори без попередніх умов, передає АР.

Зазначається, що члени Радбезу стурбовані повідомленнями про "великомасштабні воєнні дії" в Нагірному Карабаху, вони висловили жаль з приводу людських жертв і втрат серед цивільного населення.

Закликаємо тісно співпрацювати з ними для невідкладного відновлення діалогу без попередніх умов, - зазначили в Радбезі.

Нагадаємо, що кількість мирних жителів Азербайджану, вбитих внаслідок чергового військового конфлікту в Нагірному Карабасі, зросла до 12, ще 35 мирних жителів були госпіталізовані з різними пораненнями. Сполучені Штати Америки застерігають інші країни не втручатись у конфлікт в Нагірному Карабаху, оскільки це лише посилить регіональне напруження.

Україна також закликає сторони конфлікту в Нагірному Карабаху не розпалювати додаткових емоцій і врегулювати конфлікт з дотриманням принципу територіальної цілісності держав.

1