Вірменія завдала удару по місту в Азербайджані

Регулярні військові частини відтепер стають мішенями оборони армії Нагірного Карабаху
Вірменія завдала удару по місту в Азербайджані
Війна в Нагірному Карабаху (фото: пресслужба Міністерства оборони Вірменії)
4 Жовтня 2020, 19:00
читать на русском

Збройні сили Вірменії обстріляли місто Гянджа, друге за величиною місто Азербайджану.

Про це повідомляє інформагентство Reuters.

Також сильного обстрілу з вірменської сторони зазнали міста Тертер і Горадіз недалеко від фактичного кордону з Нагірним Карабахом, за даними азербайджанського військового відомства.

У Вірменії заперечують обстріли азербайджанської території, але лідер Нагірного Карабаху Араік Арутюнян заявив, що його війська зруйнували військову авіабазу, розташовану в Гянджі.

Регулярні військові частини, розташовані в великих містах Азербайджану, відтепер стають мішенями оборони армії Нагірного Карабаху, - сказав він.

Своєю чергою, азербайджанська армія в ході наступу зайняла вісім населених пунктів, які раніше контролювали вірменські військові, повідомило міністерство оборони Азербайджану.

Під контроль Азербайджану перейшли села Суговушан, Талиш, Ашаги Абдуррахманли, Мехділі, Чахирли, Ашаги Маралян, Шейбей і Гуйджаг.

В ході боїв на Суговушан-Агдерінському напрямку було знищено чотири танки 77 танкового батальйону збройних сил Вірменії і три танки захоплені як трофеї, - йдеться у повідомленні.

В результаті артилерійських ударів по 5 гірськострілецькому полку збройних сил Вірменії знищені чотири одиниці автомобільної техніки полку.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що Єреван готовий обговорювати питання про введення до Нагірного Карабаху російських миротворців, де тривають бойові дії з Азербайджаном.

1