Виробник "Байрактарів" заявив, що в Україні у нього "просили" $10 мільйонів за приєднання до електромережі

Бізнесмен про даний факт сповістив українську владу
Головне
Виробник "Байрактарів" заявив, що в Україні у нього "просили" $10 мільйонів за приєднання до електромережі
Байрактар
31 Січня 2023, 11:11
читать на русском

Гендиректор Baykar Defence Халук Байрактар розповів, що за отримання дозволу на приєднання майбутнього підприємства з виробництва "Байрактарів" до електричної мережі України у нього вимагали 10 мільйонів доларів та давали термін - два роки.

Про це він заявив в інтерв'ю Наталі Мосейчук.

"Нам потрібна електрика на земельній ділянці. Знаєте, скільки коштує приєднатися до мережі? 10 млн доларів. Як вам таке? І вони кажуть, що на під'єднання знадобиться 2 роки. Але вони кажуть, що так все працює. ... Це те, що треба вирішити, швидше, прозоріше та відкритіше. Справа не в корупції, але...", - сказав він.

Водночас, зазначив Байрактар, за отримання дозволу на підключення до енергомережі свого офісу в Туреччині він не заплатив нічого, а за часом це зайняло 1-2 тижні.

Також, додав Байрактар, він повідомив владі України про таку пропозицію: "Але зараз, через ці обставини чогось просити я не люблю. Але це критично для України. Для майбутнього України".

Бізнесмен розповів, що про даний факт сповістив українську владу. Він висловив переконання, що критично важливим є забезпечення як України, так і майбутній завод - якісною ППО.

Як пишуть ЗМІ, турецький БПЛА "Байрактар" за час війни істотно допоміг у боротьбі проти окупантів, знищуючи колони постачання, російські системи ППО: "Панцир-С1", "Тор", "Бук", "Стріла-10", артилерію.

Нагадаємо, виконавчий директор турецької компанії Baykar Халук Байрактар заявив, що його компанія планує завершити будівництво свого заводу з виробництва безпілотників в Україні за два роки.

Читайте також