Вища рада правосуддя звільнила підозрюваного у захопленні державної влади голову ДСА

Холоднюка звільнили за власним бажанням
Вища рада правосуддя звільнила підозрюваного у захопленні державної влади голову ДСА
Вища рада правосуддя Фото: ВРП у facebook.com
29 Жовтня 2020, 20:35
читать на русском

Вища рада правосуддя України звільнила з посади голову Державної судової адміністрації України Зеновія Холоднюка за власним бажанням. Про це повідомляє пресслужба ради правосуддя.

Керуючись статтею 153 закони України "Про судоустрій і статус суддів", статтею 34 закону України "Про Вищу раду правосуддя" та статтею 86 закону України "Про державну службу", 29 жовтня 2020 року Вища рада правосуддя вирішила звільнити Холоднюка Зеновія Васильовича з посади голови Державної судової адміністрації України за власним бажанням 30 жовтня 2020 року, - йдеться у повідомленні ВРП.

У раді правосуддя нагадали, що Зеновій Холоднюк обіймав посаду Голови ДСА України з 25 квітня 2014 року відповідно до рішення Ради суддів України.

Читайте також

21 жовтня 2020 року до Вищої ради правосуддя надійшла заява Зеновія Холоднюка про звільнення його із займаної посади за власним бажанням.

За даними слідства, Зеновія Холоднюка звинувачують в участі у злочинній організації на чолі з головою ОАСК, яка мала на меті захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів, Вищою радою правосуддя та створення штучних перешкод в їхній роботі.

17 липня НАБУ презентувало 45-хвилинне відео про Вовка і ОАСК, де голова суду та суддя обговорювали, як будуть захоплювати владу. Записи розмов, оприлюднені НАБУ, Павло Вовк назвав сфальсифікованими, і додав, що у відставку не збирається.

1 жовтня Вищий антикорупційний суд відсторонив Зеновія Холоднюка від посади голови Державної судової адміністрації України на 2 місяці до 1 грудня 2020 року.