Вітер та дощі: синоптики попередили українців про нестійку погоду

У південних, східних та центральних областях можливі грози
Вітер та дощі: синоптики попередили українців про нестійку погоду
Хмари, погода (фото: Pexels)
3 Червня 2021, 08:11
читать на русском

Над південно-східною частиною України все ще розташовується циклон, зумовлюючи нестійку, дощову погоду.

Як повідомляє Український гідрометеорологічний центр, циклон протягом доби, 3 червня, матиме вплив на південні, східні та центральні (крім Вінницької) області, тож саме в цих регіонах дощитиме, можливі грози.

На решті ж території країни переважатиме погода без істотних опадів.

3 червня у південній частині, східних та більшості центральних областей хмарно з проясненнями, помірні дощі, окремі грози.  У Миколаївській, Херсонській, Дніпропетровській, Харківській та Луганській областях температура повітря вдень становитиме 13-18 градусів.

На решті території мінлива хмарність, без істотних опадів. Температура повітря вдень 16-21 градус; у Карпатах вдень 5-10 градусів.
Вітер північно-східний, 7-12 м/с, в Україні, крім західних областей, місцями пориви 15-20 м/с.

До того ж температурні показники потроху зростатимуть і вже найближчими днями та на вихідних зокрема, в Україні потеплішає.  Але все-таки зазначимо, що на спеку поки що очікувати не варто - перша декада червня в Україні буде з помірними температурними показниками, - кажуть синоптики.

Синоптиця Наталка Діденко повідомляє, що 3-го червня найбільша кількість опадів припаде на смугу від Харківщини через Полтавщину, Дніпро з районами, захопить Кропивницький з районами аж до Одещини, Миколаївщини, Херсонщини.
У Приазов'ї, на Луганщині, в Криму сильні дощі можуть чергуватися із проясненнями.

На решті території України погода буде також нестійкою, вітряною, проте дощі - місцями та незначні.

Температура повітря вдень коливатиметься в межах +15+20 градусів. Найпрохолодніша ділянка спостерігатиметься вздовж Харкова-Полтави-Дніпра-Одеси.

У Києві в четвер потепліє, вдень до +17+19 градусів. Але вітряно й часом невеликий дощ.

Нагадаємо, синоптики прогнозують, що цьогорічний червень буде вологим і помірно теплим, аномальних холодів чи спеки не очікується. Температура повітря в центрі в перші 20 днів червня буде зберігатися на рівні 20-24 градусів тепла вдень і близько 10-13 вище нуля вночі. З 21 червня очікується похолодання до 19 градусів з позначкою "плюс".

Читайте також

1