Вітер залишив без електрики 90 міст та сіл, повалив дерева на будинки та транспорт

Найбільше від негоди постраждала Івано-Франківська область
Вітер залишив без електрики 90 міст та сіл, повалив дерева на будинки та транспорт
Вітер, погода Фото: Irina Iriser з Pexels
18 Лютого 2022, 10:06
читать на русском

В Україні 18 лютого значно погіршилися погодні умови, зокрема, у більшості областей пориви вітру сягали штормових значень.

Як повідомили у Службі порятунку, станом на 7 год. 18 лютого було знеструмлено 90 населених пунктів у 4 областях (Львівська – 68, Чернігівська – 11, Житомирська – 6 та Черкаська – 5).

До відновлення електропостачання залучено бригади обленерго.

Найбільше від негоди постраждала Івано-Франківська область. Тут у селі Пнів Надвірнянського району внаслідок шквального вітру пошкоджено дах спортзалу та котельні ліцею. У м. Бурштин дерево впало на маршрутний мікроавтобус, який перебував на стоянці. Жертв та постраждалих немає.

Рятувальники області кажуть, що пориви вітру сягали 25-30 м/с та попередили, що такі погодні умови збережуться до кінця дня.

ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області закликає громадян дотримуватися елементарних правил безпеки, особливо під час перебування на вулиці. Намагайтеся не ходити попід розлогими деревами, а також тримайтеся трохи далі від рекламних щитів та ліній електропередач, адже пориви вітру можуть спричинити їх пошкодження.

Нагадаємо, раніше синоптики попереджали, що вітер в Україні сягне штормових поривів.

Читайте також