Вкрали навіть кросівки ректора: у Ворзелі рашисти розграбували духовну семінарію (фото)

На щастя, всі семінаристи встигли виїхати раніше і залишитися живими
Вкрали навіть кросівки ректора: у Ворзелі рашисти розграбували духовну семінарію (фото)
Фото: Фейсбук
11 Квітня 2022, 07:05
читать на русском

З духовної семінарії римо-католицької церкви у Ворзелі російські військові викрали та вивезли все, що можна було продати, зокрема, і пам’ятну чашу зі Святої Меси, яку провів Папа Римський Іоан Павло ІІ у 2001 році під час візиту в Україну.

Про це повідомив єпископ Києво-Житомирської дієцезії РКЦ Віталій Кривицький у Фейсбуці.

Мародери, важкою технікою відкрили ворота, щоб заїхати у середину і не виїхати з порожніми руками. Вивезли практично все, що можна продати. Від кондиціонерів, пральних машин, комп’ютерів, роутерів, кухонного обладнання… аж до старих кросівок Отця-ректора, в яких він полюбляв бігати... Викрадено також деякі літургійні речі, у тому числі пам’яткову чашу зі Святої Меси, яку очолював св. Йоан Павло ІІ у 2001 році на "Чайці" та монстранцію", - розповів Кривицький.

Він також повідомив, що варвари пошкодили декілька автомобілів, а деякі приміщення семінарії пошкоджені через вибухи. За словами єпископа, семінарія була евакуйована, однак уже два дні, як повернулася до Ворзеля. Хоча там ще немає води, світла, газу. На щастя, всі семінаристи залишилися живими.

Нагадаємо, російські військові пограбували дачу українського президента Володимира Зеленського на острові Бірючий, у курортній Кирилівці.

Читайте також