Влада Києва готується до повені під час різкого потепління

Затопити може об`єкти, розташовані поблизу Дніпра
Важливо
Влада Києва готується до повені під час різкого потепління
Київ, сніг (Фото: Апостроф)
19 Лютого 2021, 14:35
читать на русском

Київ, попри оптимістичні прогнози синоптиків, готується до повеней на випадок різкого потепління.

Про це повідомив Київський міський голова Віталій Кличко, передає Укрінформ.

Виходячи з прогнозів синоптиків, великого підтоплення в столиці не повинно бути. Сніг буде танути не так швидко, і через так звані "температурні гойдалки" вода в річках прибуватиме в межах норми. Можливі проблеми біля об’єктів, що знаходяться поблизу Дніпра, але їх не так багато, - розповів Кличко.

Попри прогнози синоптиків, Департаменту муніципальної безпеки та главам столичних районів доручено підготувати всі підрозділи для реагування на випадок повені та визначити об’єкти, що можуть постраждати.

Читайте також

Також доручено організувати в столиці оперативні штаби та перевірити наявність необхідних матеріалів і техніки, яку можна буде застосувати для подолання наслідків повені.

Підприємства "Київавтодор", "Київводоканал" та "Київський річковий порт" повинні перевірити всі каналізаційні споруди, системи дощової каналізації та помпове обладнання. КП «Плесо» – вжити заходів з розчищування та пропуску талих і ґрунтових вод малих річок, - розповів мер (досьє Віталія Кличка).

Він зазначив, що всі структурні підрозділи столиці мають провести навчання та відпрацювати спільні дії на випадок повені в місті.

Нагадаємо, за прогнозами синоптиків перед потеплінням в Україні значно посиляться морози, в окремих областях температура повітря знизиться до 26 градусів.

1