Влада пояснила затримку з видачею "пакунків малюка"

У пологових будинках не видають пакунки через зміну постачальника
Влада пояснила затримку з видачею "пакунків малюка"
Діти (фото: Pexels)
20 Січня 2021, 07:17
читать на русском

У Міністерстві соціальної політики України пояснили затримку у видачі "пакунків малюка" в пологових будинках.

У відомстві повідомили "РБК-Україна", що до 31 грудня 2020 року за закупівлю "пакунків малюка" і їх видачу відповідало Управління ООН. А з 1 січня 2021 року закупівля повинна була здійснюватися відповідно до закону "Про державні закупівлі".

За даними Мінсоцполітики, на цей час "уточнюються адреси постачання" в районні центри соцзабезпечення для видачі пакетів народженим в період з 24 по 31 грудня 2020 року.

Читайте також

Решта "пакетів малюка" будуть розподілені по пологових будинках і перинатальних центрах. Коли це відбудеться - не повідомляється.

Мінсоцполітики вживаються всі необхідні заходи для прискорення доставлення "пакунків малюка", - заявили у відомстві.

Зазначимо, що 30 вересня 2020 року Верховна Рада ухвалила закон "Про внесення змін до Закону "Про державну допомогу сім'ям з дітьми" щодо надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги "Пакунок малюка" (№3006а)".

22 жовтня президент України Володимир Зеленський (досьє Володимира Зеленського) підписав закон, який передбачає відновлення видачі "пакунків малюка" батькам після народження дитини.

Кабінет міністрів ухвалив постанову про надання при народженні дитини одноразової допомоги "пакунок малюка", в якій батькам дають право вибору - отримувати допомогу у грошовій чи натуральній формі.