Влада росії залишить своїх громадян без Instagram

Російські блогери не зможуть монетизувати свою діяльність
Влада росії залишить своїх громадян без Instagram
Instagram та Facebook (фото: hype.com)
11 Березня 2022, 18:02
читать на русском

Російська генпрокуратура вимагає визнати компанію Meta (до неї входять Instagram, Facebook та WhatsApp) екстремістською.

Як повідомляє російський Інтерфакс, якщо Meta визнають екстремістською, використання Facebook, Instagram та WhatsApp у Росії заборонять.

Зазначається, що претензії генпрокуратури пов'язані з повідомленням, що Meta дозволила в деяких країнах використати "мову ненависті" до російських військових та президентів росії та Білорусі.

Раніше Meta – материнська компанія Facebook та Instagram – дозволила користувачам у деяких країнах закликати до насильства щодо російських військових у контексті вторгнення в Україну. Meta також тимчасово не блокуватиме деякі пости з побажаннями смерті на адресу президентів росії та Білорусі.

Після цього повідомлення генпрокуратура рф надіслала до суду заяву про визнання компанії Meta Platforms Inc. екстремістською організацією та вимагає заборонити її діяльності на території росії. Прокуратура послалася на закон "Про протидію екстремістській діяльності".

Генпрокуратура також звернулася до Роскомнагляду з вимогою обмежити доступ до Instagram "у зв'язку з поширенням інформаційних матеріалів, які містять заклики до вчинення насильницьких дій щодо росіян, зокрема військовослужбовців". Пізніше Роскомнагляд повідомив, що Instagram буде заблоковано опівночі 14 березня.

Нагадаємо, соціальна мережа TikTok тимчасово не працюватиме в росії через новий російський закон про "фейки", зокрема користувачі з рф не зможуть вести прямі трансляції та створювати відеоролики.

Читайте також

1