Instagram змінить правила для неповнолітніх користувачів

Профілі користувачів до 16 років за замовчуванням будуть закритими
Instagram змінить правила для неповнолітніх користувачів
Інстаграм, Instagram (фото: Pexels)
29 Липня 2021, 05:11
читать на русском

Instagram зробить профілі користувачів до 16 років закритими за замовчуванням, щоб захистити неповнолітніх від сексуальних домагань та знущань.

Про це йдеться у заяві компанії Facebook, якій і належить Instagram, пише The New York Times.

Зазначається, що Facebook представив зміни в політиці реклами та конфіденційності Instagram, які вводять після багатьох років критики соцмережі.

Так, нові облікові записи, створені користувачами молодше 16 років, будуть приватними за замовчуванням. Тобто лише з погодження власники сторінки можна буде бачити вміст.

Як повідомили у компанії, приватними стануть акаунти близько 80% молодих користувачів Instagram. Також у Facebook пообіцяли змінити свою рекламну політику задля зменшення кількості гіпертаргетованої реклами на підлітків.

Водночас Facebook хоче заборонити обліковим записам з "потенційно підозрілою поведінкою" взаємодіяти або бачити в Instagram людей молодше 18 років. Наразі компанія розробляє спеціальну технологію.

За словами віцепрезидента Facebook з молодіжних продуктів Павні Діванджі, компанія почала використовувати штучний інтелект для перевірки віку користувачів. Зокрема для цього використовує повідомлення про день народження, адресовані користувачеві, а також зіставлення з інформацією на інших платформах.

Нагадаємо, що з початку 2020-го до початку 2021 року українська аудиторія соцмереж збільшилася на 7 млн осіб. Найпопулярнішою соцмережею залишається YouTube.

Читайте також

1