Владу у Гвінеї захопили повстанці: уряд країни розпущено, президент затриманий

Військові оголосили про комендантську годину та закрили кордони
Владу у Гвінеї захопили повстанці: уряд країни розпущено, президент затриманий
Повстанці у Гвінеї Фото: huffpost.com
6 Вересня 2021, 08:29
читать на русском

Армійський спецназ Гвінеї оголосив про повалення влади президента Альфи Конде і розпуск уряду.

Як повідомляє BBC, військові під час етеру на телебаченні оголосили, що президент затриманий і перебуває в надійному місці. З промовою на телебаченні виступив лідер заколотників підполковник Мамаду Думбуя в оточенні кількох солдатів.

Також заколотники ввели в країні комендантську годину, закрили кордони на тиждень і веліли членам уряду в понеділок з'явитися на надзвичайні збори.

Вони заявили, що взяли владу у свої руки через те, що країна загрузла в корупції.

Світові інформагентства повідомляють, що жителям центру Конакрі (столиця Гвінеї) було наказано не виходити з будинків. На вулицях роз'їжджають військові зі зброєю.

Також мережею ширяться відео, на яких видно, як мешканці країни вітають заколотників та вигукують слова на їхню підтримку.

Нагадаємо, 5 вересня стало відомо, що у Гвінеї озброєні люди зібралися поблизу президентського палацу, де перебував глава держави Альфа Конде. Спочатку світові інформагенції повідомляли, що Конде схопили та утримують бойовики. Однак згодом Міноборони країни опублікувало спростування цієї інформації. Було заявлено, що силовики відбили напад і не дали схопити президента.

Читайте також

1