Власниця "Епіцентру" Галина Герега купує польську спортивну мережу Intersport

Контроль над Intersport Polska SA вона отримає через дочірні компанії ТОВ "Епіцентр К" і Paravita Holding Limited. 
Власниця "Епіцентру" Галина Герега купує польську спортивну мережу Intersport
Герега Галина ( фото: Facebook)
24 Жовтня 2023, 16:38
читать на русском

Польське Управління з питань конкуренції та захисту прав споживачів (UOKiK) дозволило власниці Епіцентру Галині Герезі купити спортивну мережу Intersport Polska. Повідомлення про це оприлюднене на сайті польського антимонопольного органу.

Про це пише ЛІГА.Бізнес

Заяву на придбання мережі Герега подала в середині серпня. Контроль над Intersport Polska SA вона отримає через дочірні компанії ТОВ "Епіцентр К" і Paravita Holding Limited.

Довідка: 2015 року компанія "Епіцентр К"  підписала договір про партнерство зі швейцарською IIC-Intersport International Corporation GMBH, що є одним із лідерів світової торгівлі спортивними товарами. Групу компаній Intersport створено в 1968 році. Мережа налічує понад 5500 магазинів у 44 країнах світу.

У жовтні 2018 року Епіцентр відкрив перший аутлет-магазин швейцарської мережі Intersport. Магазин розмістився на вул. Берковецькій у Києві.

У квітні 2023 року Intersport Polska уклав інвестиційну угоду з "Епіцентром" та його бізнес-партнером Paravita Holding з Кіпру щодо спільного інвестування 10 млн євро. Цю суму, як очікується, буде використано, для розвитку польської компанії через відкриття нових і модернізацію наявних магазинів.

Ритейлер шукав фінансування від потенційного інвестора ще у 2021 році. Наприкінці 2022-го Intersport випустив 55,3 млн акцій, щоб залучити 80 млн злотих (17,92 млн євро).

Мережа Intersport у Польщі налічує 37 магазинів зі штатом близько 450 осіб.

З квітня 2022 по березень 2023 року компанія отримала чистий дохід 239 457 злотих (53 656 євро). Річний чистий збиток становив 12,8 млн злотих (близько 2,87 млн євро) проти 1,44 млн злотих (322 624 євро) роком раніше. Серед причин збитків вказували пандемію, дефіцит постачання і перебої в співпраці з ключовими постачальниками товарів.

Власники Епіцентру Галина та Олександр Гереги – одні з найбагатших людей в Україні. За оцінкою Forbes, їхні статки становлять $1,2 млрд. У вересні 2023 року стало відомо, що власниця Епіцентру бере під контроль польську компанію Plast-Box.

Нагадаємо, компанії "Епіцентр" і "Нова лінія" Олександра і Галини Герег 8 років виплачували зарплату Геннадію Гальчуку - ексдиректору гіпермаркету "Епіцентр" у Макіївці, який після 2014 року залишився на окупованій частині Донеччини і продовжив управляти створеною замість "Епіцентрів" мережею "Галактика", котра зареєстрована за правилами підконтрольних РФ адміністрацій

1