Внаслідок землетрусу в Індонезії загинуло 90 осіб

Тисячі людей були евакуйовані
Внаслідок землетрусу в Індонезії загинуло 90 осіб
Землетрус в Індонезії Фото: China state-affiliated media
19 Січня 2021, 20:31
читать на русском
В Індонезії в провінції Західний Сулавесі щонайменше 90 людей загинули в результаті потужних землетрусів, які пройшли країною.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що тисячі людей були евакуйовані, оскільки землетрус магнітудою 6,2 завдав значної шкоди сотням будинків, торговим центрам, лікарням, готелям та урядовим будівлям.

Уряд найближчим часом планує відбудувати зруйновані будівлі та допомогти постраждалим. Також буде виділено фінансову допомогу, - заявив президент країни Джоко Відодо.

Читайте також

Нагадаємо, що 15 січня внаслідок потужного землетрусу в Індонезії кількість загиблих досягла 42, а ще сотні жителів отримали поранення різного ступеню тяжкості.

За словами рятувальників, близько шестисот людей постраждали внаслідок стихійного лиха, понад двісті з них мають серйозні травми. Також велика кількість людей опинилася під завалами.

З-під завалів у місті Мамуджу витягнули 34 мертвих тіла людей,  а інші вісім померли вже у лікарні після порятунку.

А 15 січня в результаті землетрусу було зруйновано понад 60 будинків, в тому числі офіс місцевого губернатора і місцевий готель.

За розпорядженням президента Індонезії Джоко Відодо в постраждалу від стихії провінцію Західний Сулавесі попрямувала міністр з соціальних питань Три Рісмахаріні.