Вночі до -5, а в день до +22: синоптикиня про погоду на завтра

Опади передбачаються у східній частині України, на Сумщині, Полтавщині, Дніпропетровщині та в Карпатах
Вночі до -5, а в день до +22: синоптикиня про погоду на завтра
Весна (Фото: pixabay)
18 Квітня 2022, 15:55
читать на русском

У вівторок, 19 квітня, в Україні вночі температура повітря опуститься нижче нуля, тоді як вдень у Луганській області прогнозують до 22 градусів тепла.

Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко в Facebook.

Вівторок в Україні буде контрастним. Дивіться - 19-го квітня очікується від нічних заморозків 0-5 градусів до денних +22 градусів у Луганській області, - сказала Діденко.
Вона зазначила, що заморозки очікуються у більшості областей, крім східної України. Тоді як найнижча нічна температура буде у західних областях, 0-5 градусів морозу. Від 1 градусу морозу до 5 градусів тепла буде на Півночі, у Центрі, на Півдні. Вночі у східних областях буде від 4 до 9 градусів тепла.

Упродовж дня стовпчики термометрів показуватимуть +6+11 градусів у більшості областей. На Запоріжжі, Сумщині, в Дніпрі буде +9+14 градусів, тоді як у Харківській, Донецькій, Луганській областях +15+22 градуси.

Вітер буде завтра з північного заходу, невеликий або помірний. Рвучкий - у східних областях. Дощі пройдуть переважно у східній частині України, на Сумщині, Полтавщині, Дніпропетровщині, в Криму. У Карпатах - мокрий сніг. На решті території - без істотних опадів, - спрогнозувала вона.
Своєю чергою в Києві істотних опадів не передбачається. Проте вночі буде холодно: 0+3 градуси, місцями ймовірні заморозки, вдень стовпчики термометрів покажуть +8+10 градусів.

Найближчими днями холодна погода переважатиме, хоча залежатиме - де і в якій частині України буде холодніше чи трохи тепліше. Складна синоптична ситуація, але прогнозована та контрольована - нічого екстраординарного. Відчутніше потепління розпочнеться якраз навколо Великодня, - додала Діденко.

Нагадаємо, синоптики прогнозують найтепліший день місяця — 29 травня з температурою +22 °C. Найхолодніший — 3 травня, із середньою температурою +4 °C. Також обіцяють помірні опади у період із 17 по 22 травня.

Читайте також