Вночі морози, а вдень плюси: прогноз погоди на 20 лютого

Невеликий мокрий сніг з дощами прогнозують у Київській, Вінницькій та Чернігівській областях
Вночі морози, а вдень плюси: прогноз погоди на 20 лютого
Весна, березень (Фото: picabu)
20 Лютого 2024, 08:34
читать на русском

В Україну насувається суттєве потепління. У багатьох регіонах спостерігатиметься відлига та сонячна погода протягом наступного тижня.

Про це свідчать дані Укргідрометцентру.

Так, сьогодні синоптики обіцяють мінливу хмарність та невеликий мокрий сніг із дощами у Київській, Вінницькій та Чернігівській областях. На решті території - без опадів.

Очікується переважно південний вітер у 5-10 м/с.

"Температура вночі -1-6, у східних областях до -9, вдень від -2 до +3, на півдні країни до +6; в західних областях вночі близько 0, вдень +3+8", - зазначають синоптики.

Крім того, протягом наступних п'яти днів в Україні спостерігатиметься суттєве потепління на переважній території країни.

Так, згідно із прогнозами синоптиків, пікова відлига настане 24 лютого. Вдень позначки термометрів в центральних та південних регіонах піднімуться до +15 градусів.

Водночас очікується мінлива хмарність із переважно сонячною погодою. Лише у західних регіонах передбачаються опади у вигляді дощу та мокрого снігу.

У вівторок, 20 лютого, погода в Києві буде похмурою, холодною і вологою.

Весь день небо в столиці буде приховано за хмарами. Вдень очікується мокрий сніг та дощ. Стовпчики термометрів вночі покажуть -2°, а вдень і ближче до вечора температура підвищиться до 0°...+2°.

Прохолоди додасть південний вітер, швидкість якого буде 5-10 м/с. Атмосферний тиск продовжить поступово знижуватися, 750-753 міліметри ртутного стовпа.

Нагадаємо, погода в Україні впродовж тижня з 19 по 23 лютого буде мінливою. У низці регіонів синоптики прогнозують морози, водночас у багатьох областях Укргідрометцентр обіцяє по-справжньому весняне тепло.

Нагадаємо, у березні подекуди стовпчики термометрів опустяться до -7 градусів. Крім того, на українців чекають опади у вигляді снігу та дощу зі снігом.

Читайте також