Вода як у болоті: мешканці Києва показали, як раки тікають з озера

В Оболонському районі столиці в озері гине риба
Вода як у болоті: мешканці Києва показали, як раки тікають з озера
Фото: https://www.facebook.com/minskiymassiv
27 Вересня 2021, 11:11
читать на русском

Мешканці Оболонського району Києва занепокоєні станом води в одному з озер Опечені - Андріївському.

За даними місцевих мешканців, у водоймі масово загинула риба, а раки почали тікати з води на берег.

У групі "Життя Оболонського Району та Мінського Масиву" у Фейсбуці, повідомляється, що "у воду злили якусь погань: поздихала риба, навіть раки полізли з дна і виповзають на берег.

Постаралося або одне з підприємств або "гаражники", - кажуть місцеві.

Цю гидоту там скидають регулярно. Тече вона з труби посеред озера, з боку дороги. (Орієнтовно - між вежами високовольтних проводів). Такий замор риби вже траплявся минулого року. Тоді навіть качки з воронами дохлі лежали на березі озера, - коментують допис кияни.

Засновниця громадського руху "Почайна", який від 2016 року опікується захистом і ревіталізацією історичної річки Почайни, Аннабелла Моріна повідомила, що активісти вже зайнялися цим питанням.

Довідково: Опечень - система озер в межах міської межі Києва, що утворилася в колишній заплаві річки Почайни в результаті робіт з намиву території житлового масиву Оболонь.

Озера дугою оточують масив із заходу і півдня. Система складається з шести озер.

Нагадаємо, 11 травня вода у річці Либідь, що у Києві, стала яскраво жовтою, мешканці столиці підозрювали злив хімікатів. В Управлінні екології та природних ресурсів КМДА пояснили, чому вода у річці Либідь в Києві стала жовтою. Зазначається, що можливо відбулося потрапляння у водойму забруднених стічних вод. Ймовірно, скид був зроблений будівельною технікою, що працює поруч.

Читайте також

1