Водії зможуть сплачувати онлайн за зберігання номерних знаків

Відповідний сервіс доступний в Електронному кабінеті водія
Водії зможуть сплачувати онлайн за зберігання номерних знаків
Номерні знаки (Фото: Твоя машина)
21 Січня 2023, 19:41
читать на русском

В Україні водії можуть сплатити онлайн за зберігання номерних знаків. Відповідний сервіс доступний в Електронному кабінеті водія. Раніше оплата була доступна лише в офлайн-режимі.

Про це повідомив начальник Головного сервісного центру МВС Микола Рудик.

Під час перереєстрації транспортного засобу (наприклад, під час укладання договору купівлі-продажу в сервісному центрі МВС), слід повідомити адміністратора, що хочете зберегти номерний знак держреєстрації для наступного авто.

За одну добу зберігання номерних знаків необхідно заплатити 10,8 грн. Клієнт може сам визначите термін, на який замовляє таку послугу.

Продовжити термін зберігання номерних знаків можна онлайн або офлайн. Оплата за продовження зберігання має відбутися не пізніше закінчення строку зберігання номерного знаку.

Щоб продовжити послуги зі зберігання номерів онлайн необхідно:

  • авторизуватися в Електронному кабінеті водія;
  • обрати серед електронних послуг необхідну;
  • визначитись із терміном продовження зберігання та оплатити.

Сервісний центр МВС отримує інформації про продовження зберігання номерних знаків автоматично.

Раніше для продовження терміну зберігання потрібно було лише особисто або через довірену особу звернутися до сервісного центру МВС, де зберігаються номерні знаки.

Зараз також можна оплатити послугу в офлайн-режимі. Для продовження терміну зберігання необхідно подати квитанцію про оплату послуги в територіальний сервісний центр МВС. При цьому талон попереднього запису брати не потрібно.

Повідомляється, що передача номерних знаків, які знаходяться на відповідальному зберіганні, до інших територіальних сервісних центрів МВС не передбачено законодавством.

На час дії воєнного стану в Україні знищення номерних знаків, які перебувають на платному зберіганні не проводиться.

"Це означає, що плата за їх зберігання нараховується. Сервісні центри МВС продовжують зберігати такі номерні знаки до моменту звернення власника або до скасування правового режиму воєнного стану", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, від 14 грудня 2022 року  набули чинності нові правила реєстрації та перереєстрації транспортних засобів. Зокрема, водіям потрібно буде пройти та отримати дослідження транспортного засобу у фахівців експертної служби МВС.

Читайте також

1