Водій, який на викраденому авто збив насмерть жінку в Києві, отримав вісім років в'язниці

Після аварії чоловік втік з місця ДТП
Водій, який на викраденому авто збив насмерть жінку в Києві, отримав вісім років в'язниці
ДТП, ілюстративне фото Фото: https://t.me/kyivregionpatrolpolice/3716
30 Травня 2022, 10:55
читать на русском

Суд у Києві дав 8 років в'язниці чоловікові, який спричинив смертельну ДТП на викраденому автомобілі та намагався втекти.

Як повідомили у столичній прокуратурі, судом оголошено обвинувальний вирок 38-річному киянину за фактами викрадення автомобіля, вчинення дорожньо-транспортної пригоди зі смертельними наслідками та залишення потерпілої в небезпеці.

Смертельна аварія сталася у травні 2021 року. Позбавлений права керувати транспортними засобами чоловік, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, викрав автомобіль Ford Fiesta.

На вул. Василя Касіяна у Голосіївському районі столиці він збив жінку, яка переходила дорогу. Внаслідок отриманих травм 65-річна жінка загинула на місці події.

Після скоєння наїзду обвинувачений, не зупиняючись намагався покинути місце ДТП, однак був затриманий небайдужими громадянами та переданий до рук правоохоронців. Результат тестування на стан сп’яніння виявив у водія 1,74 % проміле алкоголю. Вироком Голосіївського районного суду м. Києва винуватця смертельної ДТП визнано винним та засуджено до 8 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортним засобом строком на 10 років, - розповіли у прокуратурі.

Крім того, суд стягнув з обвинуваченого на користь потерпілих понад 400 тис. гривень завданої шкоди.

Нагадаємо, в грудні 2020 року у Києві водій автомобіля ЗАЗ скоїв дві дорожньо-транспортні пригоди за один вечір і втік з місця обох аварій. Спочатку на Повітрофлотському проспекті неадекватний водій ударив ззаду дві автівки Peugeot та Renault, які їхали у попутному напрямку. З цієї аварії водій втік і вже у 500 метрах від Солом‘янській площі побив ще дві автівки - Audi та Mercedes.

Читайте також

1