Водіям розповіли, що буде з цінами на пальне найближчим часом

Ситуація покращується, але черги на АЗС досі звичне явище
Важливо
Водіям розповіли, що буде з цінами на пальне найближчим часом
Бензин, АЗС Фото: istockphoto.com
8 Червня 2022, 14:20
читать на русском

В Україні продовжує спостерігатись дефіцит пального, але черги на автозаправні станції стають менші.  Тому автомобілістам розповіли, що буде з вартістю бензину, дизеля та автогазу найближчим часом

Про це йдеться в сюжеті "Сніданку з "1+1".

Ситуація з дизпальним та автогазом стала стабільнішою в Україні. Українським компаніям вдалося налагодити постачання автогазу в більших об'ємах після 24 лютого, тому його поки вистачає.

Що стосується бензину, то з ним від самого початку все було значно складніше, адже логістичний ланцюжок довелося поновлювати "з нуля". Триває налагодження цього ланцюга й зараз.

Експерт Сергій Куюн вважає, що черги в сотню, а то й більше метрів, триватимуть ще два-три місяці, включно до осені.

До вересня включно ми будемо жити в сезоні високого споживання. Тому в Європі це активізація автомобільного сезону, в Україні та європейських країнах це активізація промислового комплексу. Зокрема, агропромислового. Тому, це завжди високий сезон, високий дефіцит. Відповідно, зайвих об'ємів немає, постачати їх буде досить складно, - наголосив Куюн.

Крім цього, наразі бензовози в Україну та з України пропускають по "зеленому" коридору, тобто без черги, що прискорює процес.  Якщо брати до уваги ціни на пальне, то протягом найближчих 2-3 місяців вартість повинна бути стабільною.

Нагадаємо, що закарпатські паливні компанії відмовилися постачати пальне в інші регіони, адже поки повністю не забезпечено потребу області.

Читайте також

1