Володимир Кличко очолив рейтинг європейських боксерів усіх часів

У десятці кращих також Віталій Кличко та Олександр Усик
Володимир Кличко очолив рейтинг європейських боксерів усіх часів
Володимир Кличко (Фото з відкритих джерел)
20 Листопада 2020, 00:00
читать на русском

В авторитетному комп`ютерному рейтингу BoxRec серед європейських боксерів  першу сходинку з великим відривом посів Володимир Кличко.

Рейтинг оприлюднили на сайті Boxrec.com.

Кличко-молодший має у своєму активі 700,3 бала. На другому місці — британець  Леннокс Льюїс – 512,2. На третьому місці з 327,7 бала – британець Тайсон Ф’юрі, який боксує донині.

На четвертому місці з незначним відривом - Віталій Кличко (досьє Віталія Кличка). На п’ятій позиції з 280,4 бала – ексчемпіон світу швед Інгмар Йохансон (його кар’єра тривала з 1952-го по 1966 рік). Шостий – ще один чинний боксер росіянин Олександр Поветкін (242,9 бала). На сьомому місці британець Ентоні Джошуа з 222 балами. На восьмому – ексчемпіон світу росіянин Микола Валуєв з 216,1 бала. На дев’ятому з 163,3 бала – німець Макс Шмелінг (кар’єра тривала з 1924-го по 1948 рік). На десятому з 149,8 бала – українець Олександр Усик.

Таким чином, до топ-10 рейтингу увійшли 3 українці, 3 британці, два росіянина, швед та німець.

Четверо боксерів у рейтингу (Ф’юрі, Поветкін, Джошуа та Усик) продовжують свою кар’єру і мають шанси покращити власні показники. Однак у найближчі роки навряд чи хтось зможе відібрати лідерство у Володимира Кличка – українець має разючу перевагу над рештою списку за очками, адже Кличко побив купу рекордів в професійному боксі й 12 років був чемпіоном світу.

Читайте також

Як відомо, BoxRec не залежить від суб’єктивних дослідників або думок. Він визначається  на основі результатів боїв боксерів, рейтингу суперників та додаткових показниках, статистика за якими зберігається в базі даних сервера BoxRec. BoxRec автоматично перераховує рейтинги всіх боксерів кожного дня.

Нагадаємо, днями 24-річний українець Олексій Новиков отримав титул найсильнішої людини планети - World Strongest Man. Новиков став першим українцем – тріумфатором цих міжнародних змагань після Василя Вірастюка, якому вдалося стати володарем звання найсильнішої людини у світі у 2004 та 2007 роках.

1