Волонтери передали гуманітарну допомогу на понад мільйон гривень до лікарень Луганщини

Нині в цих лікарнях рятують дорослих і дітей, хворих на коронавірус
Волонтери передали гуманітарну допомогу на понад мільйон гривень до лікарень Луганщини
Гуманітарна допомога лікарням Луганщини від ГО “Ініціатива Е+” (Фото: Валентина Варава Фейсбук)
9 Квітня 2021, 19:23
читать на русском

Громадська організація "Ініціатива Е+" передала гуманітарну допомогу вартістю 1 млн 234 тис. грн у три провідні медичні заклади Луганщини.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомила волонтерка, голова правління організації "ініціатива Е+" Валентина Варава.

Волонтерка розповіла, що отримати допомогу вдалося завдяки співпраці з Міжнародним Вишеградським фондом та за сприяння Міністерства іноземних справ Республіки Корея та Посольства Чеської республіки в Україні.

ГО "Ініціатива Е+" від початку епідемії ковід працює в міжнародних проєктах та надає гуманітарну допомогу лікарням на Донбасі та по усій Україні. Загалом за 2,5 місяці  ці заклади отримали допомогу за проєктом на 2 млн 623 тис. грн: медичне обладнання для діагностики та лікування ковід, а також засоби захисту для медиків, - наголосила Варава.

Читайте також

Зауважимо, що після окупації Луганська закладами обласного значення стали Сєвєродонецька багатопрофільна лікарня, Лисичанська дитяча лікарня та Регіональний центр екстреної медицини та медицини катастроф. Ці заклади розраховані на населення близько 100 тисяч людей, а фактично обслуговують більше мільйона. Медики цих закладів зараз перебувають на передовій порятунку людей, віддано працюють та надають якісну медичну допомогу пацієнтам.

Більше про ситуацію в МОЗ і медицині читайте в інтерв'ю Валентиною Варавою для Парламент.UA.

1