ВООЗ схвалила нову вакцину Covaxin від COVID-19

Препарат індійського виробництва
ВООЗ схвалила нову вакцину Covaxin від COVID-19
Вакцина, коронавірус (фото: Pexels)
3 Листопада 2021, 15:39
читать на русском

Всесвітня організація охорони здоров'я схвалила індійську COVID-вакцину Covaxin для екстреного застосування. Препарат розробила фармацевтична компанія Bharat Biotech, він дозволений для осіб старше 18 років.

Як зазначається у Twitter ВООЗ, технічна консультативна група дійшла висновку, що вакцина Covaxin відповідає стандартам. При цьому її переваги набагато переважують ризики.

Згідно з рекомендаціями, вакцину Covaxin потрібно застосовувати у двох дозах з інтервалом у чотири тижні у всіх вікових групах старше 18 років.

Чи можна використовувати цю вакцину вагітним жінкам, недостатньо даних. Дослідження не проводяться.

Довідка. Вакцина Covaxin розроблений на основі інактивованого вірусу та працює за класичною схемою: доставляє в організм фрагменти "убитого" коронавірусу для викликання імунної реакції. Таким же способом раніше були отримані китайські вакцини CoronaVac і Sinopharm.

За даними третьої фази випробувань, вакцина Covaxin ефективна на 93,4% проти важкого симптоматичного COVID-19. Крім того, вакцина захищає на 65,2% від штаму "Дельта".

Нагадаємо, що українські вчені віднайшли речовини, які можуть впливати на патогенетичні ланцюги коронавірусної хвороби і запобігти гострому ураженню легень у хворих на COVID-19.

Читайте також