Ворог атакував Одеську область двома ракетами типу "Онікс"

Силам ППО вдалося збити ворожі снаряди
Ворог атакував Одеську область двома ракетами типу "Онікс"
Запуск ракети Фото: ukraine-inform.com
20 Червня 2022, 10:32
читать на русском

У ніч на 20 червня російські бойовики атакували Одеську область двома надзвуковими протикорабельними ракетами тип "Онікс".

Про це повідомляє Одеська міська рада з посиланням на інформацію від Оперативного командування "Південь".

Ворог продовжує атакувати Одещину крилатими ракетами типу "Онікс" з берегового ракетного комплексу, що розташований в тимчасово окупованому Криму. Вночі була спроба вдарити по Білгород-Дністровському району, а ранком - по самій Одесі, - йдеться у повідомленні.

В обох випадках силами протиповітряної оборони ракети знищені в повітрі.

Довідково: ракета П-800 "Онікс" – надзвукова універсальна протикорабельна ракета середнього радіуса дії, яка призначена для боротьби з надводними військово-морськими угрупованнями та одиночними кораблями в умовах сильної вогневої та радіоелектронної протидії; проти наземних цілей, при цьому дальність ураження цілі може бути збільшена в кілька разів.

"Онікс" виконує політ на надзвукових швидкостях на всіх ділянках польоту. При цьому є малопомітною для радіолокаційних систем.

Раніше радник голови Офісу президента Олексій Арестович розповів, навіщо росія тероризує Одесу та область ракетами. За його словами, рф  наразі використовує в основному застарілі радянські ракети типу Х-22 і сучасну гіперзвукову ракету з літаків МІГ-31 "Кинджали". Застосування одночасно найдавніших (і найнебезпечніших) і найсучасніших ракет, показує, що в росіяни почали економити високоточні ракети.

1