Ворог вбиває Луганщину: Гайдай розповів про ситуацію в області

Окупанти знищують мирне населення та руйнують інфраструктуру
Ворог вбиває Луганщину: Гайдай розповів про ситуацію в області
Обстріли на Луганщині Фото: https://www.facebook.com/sergey.gaidai.loga
15 Березня 2022, 14:20
читать на русском

Російські бойовики завдають нових ударів по Луганській області, вбиваючи людей та знищуючи інфраструктуру регіону.

Голова Луганської ОДА Сергій Гайдай розповів, що в області знеструмлено 36 населених пунктів, з них 22 повністю, 14 частково. 97834 споживачів перебуває без електроенергії, відключено 599 ТП.

Найгірша ситуація в Рубіжному, Сєвєродонецьку, на Попаснянщині, Лисичанську. Через обстріли енергетики працювати не можуть, - каже він.

За його словами, окупанти знищують підстанції, в результаті обстрілів пошкоджено проводи й опори, що відновленню не підлягають: "потрібна повна реконструкція з "нуля".

Обстріли на Луганщині Фото: https://www.facebook.com/sergey.gaidai.loga

Гайдай повідомив, що внаслідок бойових дій пошкоджено газопроводи різних діаметрів та різного тиску або закрито засувки на виході з ГРС. Без газопостачання 23 населених пунктів повністю та 7 частково, загалом близько 35000 абонентів.

Також в області кілька населених пунктів залишилися без тепла та води.

Гайдай розповів, що у Рубіжному російські окупанти зруйнували інтернат для дітей з вадами зору, міську лікарню та три школи. Загинули чотири людини.

У Рубіжному ворог зруйнував інтернат для дітей з вадами зору "Кришталик", міську лікарню та три школи... Обстріли мирного населення на Луганщині не припиняються. Руйнування інфраструктури та житлового сектору катастрофічні. Палаючі будинки у Попасній, Рубіжному, Сєвєродонецьку, на вулицях нерозірвані снаряди - це сьогоднішні реалії наших міст, - зазначив він.

За його словами, військові, поліція, рятувальники ДСНС, лікарі та волонтери працюють на межі людських можливостей 24/7, рятуючи людей. В усіх населених пунктах області організовано доставку технічної води та гуманітарної допомоги.

Також російські бойовики обстріляли Рубіжанську міську багатопрофільну лікарню, вщент розбито акушерсько-гінекологічне відділення.

Тепер у Луганській області стало менше на один пологовий стаціонар. Останні пологи там відбулись 11 березня в 23.23 у підвальному приміщенні під час потужного обстрілу. Народилась гарна та здорова дівчинка Василіска, яка разом з мамою так весь час і перебувала під доглядом медичних працівників у підвальному приміщенні. Адже підіймати їх було вже нема куди. Ще одну вагітну жінку, яка перебувала під наглядом фахівців, довелось евакуювати до найближчого пологового будинку у м. Бахмут, - написав Гайдай.

Нагадаємо, російські військові завдають постійних обстрілів по Маріуполю. Артилерійські обстріли та авіаудари летять по школах, житлових будинках та об'єктах критичної інфраструктури.

Читайте також