Ворог закріплюється в Лисичанську, місто у вогні - Гайдай

Росіяни продовжують знищувати населені пункти Луганщини
Ворог закріплюється в Лисичанську, місто у вогні - Гайдай
Наслідки обстрілу Фото: https://t.me/luhanskaVTSA
3 Липня 2022, 10:09
читать на русском

Російські бойовики закріплюються в районі Лисичанська.

Про це повідомив голова Луганської обласної адміністрації Сергій Гайдай.

Окупанти кинули на Лисичанськ, напевно, усі сили. Атакували місто із незрозуміло жорстокою тактикою. Так, якщо в Сєвєродонецьку за місяць вуличних боїв залишилися вцілілі будинки та адмінбудівлі, то в Лисичанську упродовж короткого проміжку часу ті самі адмінбудівлі знищені вщент. Багато і росіян, і зброї, що вони застосовують. І це попри знищення декількох складів із ворожими боєприпасами. Зазнають значних втрат, але вперто просуваються. Вони закріплюються в місті, а також у Верньокам’янці, та продовжують знищувати населені пункти, - написав він у Телеграмі (досьє Гайдая).

Тим часом Інститут вивчення війни (ISW) повідомляє, що російські військові увійшли до Лисичанська і скоро візьмуть під контроль усю Луганську область.

Українські сили, ймовірно, організовано відступили з Лисичанська, і місто перейшло під контроль росії 2 липня. Представники ЗСУ не оголошували про виведення військ, але також не повідомляли про оборонні бої в районі Лисичанська, пишуть експерти.

За даними ISW, найближчими днями російські сили, швидше за все, візьмуть під контроль територію Луганської області, що залишилася, а потім, ймовірно, зосередяться на атаках по українських позиціях у Сіверську, перед тим як повернути до Слов'янська і Бахмута.

Відведення українських військ до Сіверська дозволить Україні знизити безпосередній ризик оточення військових, вважають в організації.

Днями Сергій Гайдай повідомляв, що росіяни намагаються встановити повний контроль над Луганщиною, головна їхня мета зараз - оточити Лисичанськ. 

1