Восьмеро людей загинули у Харкові під час російського авіаудару по багатоповерхівці

ЗСУ вдалося збити літака, який атакував місто
Головне
Восьмеро людей загинули у Харкові під час російського авіаудару по багатоповерхівці
Авіаудар по багатоповерхівці Харкова Фото: ДСНС
1 Березня 2022, 17:08
читать на русском

Російські окупанти здійснили авіаудар по Харкову та влучили у шести під'їзний багатоповерховий будинок.

Як повідомили у Службі порятунку, внаслідок авіаудару між 2 та 3 під’їздом житлового будинку загинуло восьмеро людей. Ще шестеро постраждали. Вдалося врятувати 38 осіб.

Голова адміністрації Новобаварського району Тетяна Цибульник повідомила, що ЗСУ збили літак, який бомбив Харків.

Літак упав у районі ринку "Лоск", його збили. Це той літак, з якого прилетіла бомба на житловий будинок на Новобаварському проспекті, де продовжують розгрібати завали. Попередньо у будинку загинули восьмеро людей, восьмеро травмовані, - повідомляє "Україна-24" у Телеграм-каналі у вівторок.


Голова Харківської ОДА Олег Синєгубов повідомив, що російський ворог продовжує знищувати мирне населення Харківщини.

За його словами, 1 березня снаряди влучали в житлові масиви, в центр міста, в лікарню, в університет.

Мирні люди йшли в аптеки та продуктові магазини. Обстріл ракетами та залповим вогнем - це військовий злочин. Постраждали Північна Салтівка, Нова Баварія, центр міста. Через обстріл будівлі Харківської ОДА загинули 7 людей, постраждали 24 особи, серед них - дитина. Це лише попередні дані. А внаслідок авіаудару по проспекту Новобаварський вщент знищена багатоповерхівка. Багато людей досі під завалами. Кількість жертв встановлюється, - розповів він.

Нагадаємо, у ніч на 24 лютого 2022 року президент Росії Володимир Путін оголосив про військову операцію в Україні. Росія одразу почала обстрілювати різні об'єкти по всій Україні, у тому числі у Києві, Одесі та Харкові. Міноборони Росії стверджувало, що не завдає ударів по містах, а знищує лише військові об'єкти, хоча їхні заяви не відповідали дійсності.

Президент Володимир Зеленський зранку 24 лютого запровадив воєнний стан на всій території країни. Також президент підписав указ про загальну мобілізацію. 

Читайте також

1