Вперше в Україні судять російського бойовика, який вбивав мирне населення - відео

21-річний сержант застрелив мешканця Сумської області
Вперше в Україні судять російського бойовика, який вбивав мирне населення - відео
Смерть, тіло Фото: istockphoto
13 Травня 2022, 14:04
читать на русском

У Києві в п'ятницю, 13 травня, розпочався суд над російським військовослужбовцем, який вбив мирного мешканця Сумської області.

Вадим Шишмарін

21-річного сержанта військових сил рф Вадима Шишимаріна звинувачують у вбивстві цивільного мешканця у селі Чупахівка Сумської області, повідомляє видання Ґрати.

Якщо провину російського бойовика доведуть, його можуть ув'язнити довічно.

Під час першого засідання суду у справі про вбивство мирного мешканця Сумщини російським сержантом, суддя ухвалив рішення, що процес буде відкритим.

Наступне засідання суду відбудеться 18 травня.

Нагадаємо, раніше генпрокурорка Ірина Венедіктова повідомила, що 28 лютого 2022 року Вадим Шишимарін розстріляв беззбройного жителя Сумської області.

Тоді командир відділення в/ч 32010 "4 танкова Кантемирівська дивізія Московської області" Вадим Шишимарін розстріляв мешканця смт Чупахівка Сумської області, який вів узбіччям дороги велосипед.

Перед цим колону, в якій був сержант Шишимарін розбили наші ЗСУ. Втікаючи, він із ще 4 співслужбовцями обстріляли з автоматів приватний автомобіль та заволоділи ним. На вкраденій машині з пробитими ними ж колесами загарбники заїхали в село. Дорогою побачили чоловіка, який повертався додому і говорив телефоном. Один із військових наказав сержанту вбити цивільного, щоб він не повідомив про них українським захисникам. Той здійснив декілька прицільних пострілів через відкрите вікно автомобіля з автомата Калашникова у голову 62-річного потерпілого. Чоловік помер на місці всього в декількох десятках метрів від свого будинку, - розповіла Венедіктова.

Читайте також

1