Врегулює ціни на АЗС: "Нафтогаз" стане оператором національної мережі

"Нафтогаз" отримає контроль над мережею АЗС Glusco
Важливо
Врегулює ціни на АЗС: "Нафтогаз" стане оператором національної мережі
Бензин, АЗС Фото: Erik Mclean з Pexels
28 Травня 2022, 17:31
читать на русском

НАК "Нафтогаз України" стане національним оператором на ринку нафтопродуктів, що призведе до зменшення цін на паливо на приватних АЗС.

Про це повідомив глава НАК Юрій Вітренко в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Нафтогаз повинен бути оператором національної мережі, щоб не було питання високої ціни. Це завдання поставив президент. Також ми можемо бути для держави ефективним інструментом співпраці з найбільшими у світі компаніями по ресурсу, - сказав Юрій Вітренко.

Він зазначив, що поява державного гравця на ринку дозволить зробити його ціновим лідером. У результаті чого приватні АЗС не завищуватимуть ціни.

Коли є державний гравець з істотною часткою ринку-15-20-30%, тобто не 100%, але і не 1%, тоді більше довіри, що у споживачів є можливість купувати за справедливою конкурентною ціною... якщо мережа займає 30% ринку, це вже дає реальну альтернативу людям. У свою чергу, це буде примушувати приватних операторів теж не задирати ціни, - пояснив він.

Вітренко додав, що поки "Нафтогаз" не контролює мережу АЗС Glusco, адже там є деякі нюанси. Проте пізніше "Нафтогаз" зможе мати контроль над цією АЗС.

Нагадаємо, Уряд дозволив операторам ринку самостійно встановлювати ціни на пальне.

Читайте також

1