Вручення Шевченківської премії відбудеться 20 травня - Зеленський

Це відбудеться у 60-ту річницю заснування премії
Вручення Шевченківської премії відбудеться 20 травня - Зеленський
Шевченківська премія (Фото: Facebook)
9 Березня 2021, 18:09
читать на русском
Вручення Шевченківської премії-2021 відбудеться 20 травня, у 60-ту річницю її заснування.

Про це повідомив Володимир Зеленський на своїй сторінці у Facebook.

Цей рік – особливий для України. Ми відзначатимемо 25 років Конституції України, 30 років незалежності України, а ще – 60 років від дня заснування Шевченківської премії. Ми ухвалили рішення, що цьогоріч її вручення відбудеться не в традиційні Шевченківські дні, а 20 травня 2021 року – у 60-ту річницю заснування премії. Подробиці – згодом, – написав він.

Читайте також

За його словами, постать Тараса Шевченка неординарна і багатогранна, його творчість є і класикою, і мейнстримом одночасно, а слова мотивують і надихають не одне покоління українців.

Бо Шевченко – це запальна суміш енергії, духу, боротьби, драйву. Його творчість – це і класика, і мейнстрим одночасно. А його слова мотивують, надихають і гартують вже не одне покоління українців. Шевченко – це наша суперзірка. Відомий на весь світ, але особливий для кожного з нас. Там, де Шевченко, – там Україна, – підкреслив Зеленський.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський разом з дружиною Оленою вшанували пам’ять Тараса Шевченка з нагоди 207-ї річниці з дня народження видатного українського поета й художника.