Вступ-2022: розпочалося подання заяв на здобуття вищої освіти

Заяви прийматимуть до 8 серпня
Вступ-2022: розпочалося подання заяв на здобуття вищої освіти
Сергій Шкарлет (Фото: Міністерство освіти України)
29 Липня 2022, 11:01
читать на русском

З 29 липня в Україні стартував прийом заяв від випускників 11 класів на здобуття вищої освіти.

Про це повідомив міністр освіти та науки Сергій Шкарлет.

Випускники 11-х класів і вступники на основі диплома фахового молодшого бакалавра, молодшого бакалавра чи молодшого спеціаліста можуть подавати заяви для здобуття вищої освіти, - зазначив він.

За його словами, приймання заяв триватиме до 8 серпня для вступу за результатами індивідуальної усної співбесіди та творчих конкурсів (бюджетна та контрактна форми) та до 23 серпня для вступу за результатами НМТ, а також творчих конкурсів (контрактна форма). Після цього заяви прийматимуться на контрактну форму здобуття освіти.

За першу годину вступники для здобуття вищої освіти подали майже 1200 електронних заяв. Наразі на базі фахового молодшого бакалавра, молодшого спеціаліста та молодшого бакалавра створено й активовано майже 25 тис. електронних кабінетів, - додав міністр (досьє Сергія Шкарлета).

До закладів ФПО створено та активовано 188 тис. електронних кабінетів, подано понад 151 тис. заяв від випускників 9-х і 11-х класів.

Нагадаємо, 20 липня міністр освіти й науки Сергій Шкарлет підписав наказ про внесення змін до Календарного плану організації та проведення у 2022 році НМТ, а саме організації спеціальної сесії.

Читайте також

1