Вже у лютому Молдова почне безкоштовно вакцинувати населення від COVID-19

Вакцинація буде проходити у три етапи
Вже у лютому Молдова почне безкоштовно вакцинувати населення від COVID-19
COVID-вакцина Pfizer/BioNTech Фото: NHEE News

Молдова планує вже у лютому почати масову вакцинацію населення від коронавірусу. Вакцину надаватимуть безкоштовно.

Про це повідомляє агентство Moldpres.

Міністерство охорони здоров'я Молдови вже затвердило національний план імунізації проти COVID-19.

У ньому зазначається, що на першому етапі будуть вакциновані співробітники установ медико-санітарної та соціальної допомоги. На другому - літні люди, люди з супутніми захворюваннями, працівники освіти, правоохоронних органів і силових структур. На третьому етапі буде імунізовано населення загалом, незалежно від віку, і яке не було включено в перші два етапи.

Читайте також

Зазначається, що громадяни Молдови будуть вакциновані вакциною Pfizer, яка буде безкоштовною для всього населення країни. Влада закупить вакцини шляхом державних коштів у результаті двосторонніх переговорів.

Нагадаємо, оперативний штаб Міністерства охорони здоров’я України з вакцинокерованих інфекцій затвердив план імунізації населення від COVID-19.  Мета цього плану — протягом 2021–2022 років охопити вакцинацією від COVID-19 щонайменше 50 % населення України (20 млн людей).

У Міністерстві охорони здоров'я планують вакцинувати 23 млн українців завдяки впровадженню плану вакцинації від коронавірусу. В державному бюджеті на 2021 рік на вакцини від коронавірусу закладено 2,6 млрд гривень. Також Україна повинна отримати вакцину в рамках механізму COVAX.