Вже у першому кварталі: Шуляк розповіла про старт Платформи розвитку громад

Платформа має допомогти місцевій владі у розв'язанні соціальних проблем
Вже у першому кварталі: Шуляк розповіла про старт Платформи розвитку громад
Олена Шуляк Фото: sluga-narodu.com
18 Січня 2022, 20:22
читать на русском

Політична партія "Слуга народу" планує у першому кварталі 2022 року реалізувати перші пілотні проєкти у рамках роботи спеціальної Платформи розвитку громад по всій Україні.

Про це повідомила голова політсили Олена Шуляк у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

Цього тижня у нас була зустріч із представниками асоціацій, які працюють у сфері місцевого самоврядування, на якій ми й анонсували цей проєкт. Ми вирішили, що кожна асоціація надасть пілотний проєкт із певною громадою, якій ми допоможемо. І після цього Платформа зможе запускатися повноцінно. Думаю, що в першому кварталі 2022 року ми точно зможемо якісь пілотні проєкти реалізувати, і, ймовірно, перший квартал і стане точкою відліку роботи цієї платформи, - сказала Шуляк.

За її словами, Платформа допомагатиме громадам розв'язувати проблеми, з якими вони нині стикаються.

Це питання різних напрямків: іноді вони стосуються того, що громадам потрібна консультативно-експертна допомога, іноді - навчання, іноді необхідно допомогти втілити проєкт згідно з маршрутом його реалізації або ж приєднається до деяких державних програм, наприклад, пов'язаних із "Великим будівництвом", "Великою реставрацією" або програмою "Питна вода". Оскільки громади були створені відносно недавно, то не всі їхні керівники мають відповідні досвід і знання щодо взаємодії з органами влади. І коли ми обговорювали те, як можемо допомогти як партія і як влада, то саме на поверхні і була ця ідея – створення Платформи допомоги громадам, – пояснила голова партії "Слуга народу".

Нагадаємо, Шуляк ініціювала також створення "дисциплінарної комісії" у Верховній Раді, яка даватиме оцінку діям нардепів після її обрання головою партії.

Читайте також

1