Вживання фастфуду спричиняє розвиток небезпечних захворювань - дослідження

За інформацією Центру з контролю і профілактики захворювання, майже 40% людей регулярно харчуються фастфудом
Вживання фастфуду спричиняє розвиток небезпечних захворювань - дослідження
Фастфуд (фото: Freepik)
25 Серпня 2021, 06:06
читать на русском

Регулярне вживання фастфуду може спричинити розвиток п'яти небезпечних хронічних захворювань, зокрема серцеві захворювання, метаболічний синдром, цукровий діабет 2 типу, гіпертонію та рак.

Про це повідомляє Eatthis.

За даними Центру з контролю та профілактики захворювання, майже 40% з нас їдять фастфуд у будь-який день. Можливо, не випадково, що ожиріння та надмірна вага також знаходяться на рекордному рівні. Регулярне вживання фастфуду асоціюється з п’ятьма серйозними хронічними захворюваннями, - йдеться в повідомленні.

  • Серцеві захворювання

Харчування з високим вмістом насичених жирів та оброблених харчових продуктів пов'язані з ризиком розвитку серцевих захворювань. Умовно допустима доза насичених жирів на добу - не більше 13 грамів, тоді як Біг Мак і велика картопля фрі - 14 грамів.

  • Метаболічний синдром

Як зазначається, часте вживання газованих напоїв з цукром призводять до розвитку метаболічного синдрому, стану, при якому підвищується кров'яний тиск, рівень цукру в крові, рівень тригліцеридів в крові, і зниження рівня холестерину ЛПВП (хорошого).

  • Діабет 2 типу

Вживання занадто великої кількості цукру та великої кількості оброблених продуктів пов'язане з ризиком розвитку цукрового діабету. Ризик розвитку інсулінорезистентності може подвоїтися, якщо їсти фастфуд понад два рази на тиждень.

  • Гіпертонія

Часте вживання продуктів швидкого харчування може підвищити ризик розвитку гіпертонії та підвищеного кров'яного тиску, що своєю чергою збільшує ризик серцевих нападів та інсультів.

  • Рак

Збільшення ризику розвитку раку на 12% спричиняє вживання цукру та обробленого м'яса. Наголошується, що солодкі оброблені продукти викликають рак молочної залози.

Нагадаємо, світові ціни на харчові продукти у 2021 році зросли на 39,7%. Такого різкого зростання не було ще з 2010 року.

Читайте також

1