Регулярне вживання фастфуду може спричинити розвиток п'яти небезпечних хронічних захворювань, зокрема серцеві захворювання, метаболічний синдром, цукровий діабет 2 типу, гіпертонію та рак.
Про це повідомляє Eatthis.
За даними Центру з контролю та профілактики захворювання, майже 40% з нас їдять фастфуд у будь-який день. Можливо, не випадково, що ожиріння та надмірна вага також знаходяться на рекордному рівні. Регулярне вживання фастфуду асоціюється з п’ятьма серйозними хронічними захворюваннями, - йдеться в повідомленні.
- Серцеві захворювання
Харчування з високим вмістом насичених жирів та оброблених харчових продуктів пов'язані з ризиком розвитку серцевих захворювань. Умовно допустима доза насичених жирів на добу - не більше 13 грамів, тоді як Біг Мак і велика картопля фрі - 14 грамів.
- Метаболічний синдром
Як зазначається, часте вживання газованих напоїв з цукром призводять до розвитку метаболічного синдрому, стану, при якому підвищується кров'яний тиск, рівень цукру в крові, рівень тригліцеридів в крові, і зниження рівня холестерину ЛПВП (хорошого).
- Діабет 2 типу
Вживання занадто великої кількості цукру та великої кількості оброблених продуктів пов'язане з ризиком розвитку цукрового діабету. Ризик розвитку інсулінорезистентності може подвоїтися, якщо їсти фастфуд понад два рази на тиждень.
- Гіпертонія
Часте вживання продуктів швидкого харчування може підвищити ризик розвитку гіпертонії та підвищеного кров'яного тиску, що своєю чергою збільшує ризик серцевих нападів та інсультів.
- Рак
Збільшення ризику розвитку раку на 12% спричиняє вживання цукру та обробленого м'яса. Наголошується, що солодкі оброблені продукти викликають рак молочної залози.
Нагадаємо, світові ціни на харчові продукти у 2021 році зросли на 39,7%. Такого різкого зростання не було ще з 2010 року.
Читайте також