Взимку кияни можуть сидіти без світла по 10-12 годин на добу

Ситуація в українській енергосистемі досі не є стабільною
Головне
Взимку кияни можуть сидіти без світла по 10-12 годин на добу
лампа, електроенергія (Фото: pixabay)
12 Листопада 2022, 08:16
читать на русском

Жителів столиці попереджають про те, що світла може не бути скоро в оселях ледь не половину доби.

Про це пише видання Дзеркало тижня.

За словами виконавчого директора ДТЕК Дмитра Сарахуна, дефіцит електроенергії з початком зими лише зросте, тому слід готуватися до довших віялових відключень.

Нинішній дефіцит потужності в енергосистемі України з початком зими зросте з поточних 1-1,5 млн кВт до 2-3 млн кВт і вище. Тож за таких умов найбільш реалістичним може бути прогнози відключення електрики на 10–12 годин на добу після початку заморозків, – сказав директор ДТЕК.

Також він зазначив, що особливо "вразливими до дефіциту" будуть новобудови на лівому березі Дніпра. Це тому, що системи електропостачання розташовані дуже концентровано, тому вони є більш вразливими.

А ось на правому березі міста – багато відносно невеликих котельних, що може забезпечити більш стабільне постачання електрики.

У ДТЕК також наголосили, що взимку існуватиме загроза замерзання систем водопроводу та каналізації. Це також буде справжнім викликом для Києва та його жителів.

Нагадаємо, сайт "ЛУН місто" запустив інтерактивну мапу України з закладами, які мають автономне живлення і працюють під час відключень світла. Там позначені кав’ярні, коворкінги, магазини, заправки, аптеки, поштові відділення та інше.

Читайте також

1