Я не розумію, за що ви мене заблокували: на засіданні ВРП показали відео смертельної ДТП, яку скоїв суддя Тандир

На відео Тандир також розповідає, що не вживав алкоголь, хоча знає, що від нього пахне спиртним
Важливо
Я не розумію, за що ви мене заблокували: на засіданні ВРП показали відео смертельної ДТП, яку скоїв суддя Тандир
Судд Тандир
12 Квітня 2024, 12:44
читать на русском

На засіданні Вищої ради правосуддя показали відео з місця смертельного ДТП за участі судді Олексія Тандира, який у травні 2023 року збив 22-річного нацгвардійця Вадима Бондаренка на блокпосту.

Про це стало відомо з трансляції ВРП та допису фундації DEJURE у Facebook

На кадрах з бодікамери правоохоронниці видно, як Тандир відчиняє двері машини з місця водія та каже: "Когось збив? Когось збив, так?". Після цього підходить до тіла збитого нацгвардійця та хапається за голову: "Як я міг його збити?".

Також на відео чути голос судді, який, імовірно, з кимось розмовляв: "Це капець, я просто його не побачив".

Втім коли суддю запитали, чи він є водієм автівки, Тандир відповів: "Я не знаю". Далі він стверджував, що є лише власником.

Тандир відповідав правоохорониці, що не вживав алкогольні напої, хоча стверджував, що знає про запах перегару від нього.

Також чути, що Тандир відмовлявся відповісти на запитання, де він працює. На уточнення, чи у держслужбі, зазначив: "Краще, ніж держслужба".

У відповідь на питання правоохоронців, які надягла на нього наручники, Тандир відповідав: "Я не розумію, за що ви мене заблокували" та "Я вас вважаю упередженими людьми".

Як відомо, 26 травня 2023 року у Києві близько опівночі голова Макарівського районного суду Київської області Олексій Тандир за кермом автомобіля "Лексус" скоїв наїзд на військовослужбовця Національної гвардії України Вадима Бондаренка, який ніс службу на КПП при в'їзді до Києва. Нацгвардієць, який був родом із Черкащини й виховував трьох дітей, загинув.

Правоохоронці з'ясували, що Тандир перебував за кермом у нетверезому стані. Йому оголосили підозру, а пізніше обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Суддя Олексій Тандир, перебуваючи пів року у слідчому ізоляторі, отримує зарплатню в Макарівському районному суді Київської області. З моменту скоєння Тандиром смертельної ДТП, йому нараховували щомісяця 63 тисячі грн.

Читайте також

1