Яхту олігарха Жеваго з величезною літерою "Z" розшукали українські журналісти

Пресслужба Жеваго підтвердила, що яхта перебуває в Дубаї
Яхту олігарха Жеваго з величезною літерою "Z" розшукали українські журналісти
Фото: NV
22 Червня 2023, 13:44
читать на русском

Українські журналісти з'ясували, де зараз розкішна яхта заарештованого у Франції на запит України бізнесмена Костянтина Жеваго. На фото супердорогої яхти видно, що на її бортах намальовано величезні літери "Z".

Про це пише видання NV.

Розкішну білу 65-метрову яхту з кількома рівнями-палубами та величезними провокаційними літерами "Z" на бортах та кормі журналісти знайшли на стоянці у Дубаї, що в Об'єднаних Арабських Еміратах.

Судячи з розміру та літер, власником цього судна міг би бути якийсь російський мільярдер із близького оточення Путіна. Але насправді, за даними редакції, білий корабель належить українському мільярдеру Костянтину Жеваго, мажоритарному акціонеру гірничодобувної групи Ferrexpo.

Зазначимо, що навесні 2022 року ця сама яхта перебувала біля берегів Монако, куди вона прибула з іспанської Пальма-де-Майорки. А ще раніше яхта перебувала на острові Ібіца. Тоді її виявили журналісти "Української правди".

Пресслужба Жеваго підтвердила, що яхта справді перебуває в Дубаї, тоді як її власник продовжує перебувати у Франції.

"Морське судно дійсно наразі знаходиться в Дубаї на плановому технічному обслуговуванні відповідно до стандартів та вимог Міжнародної Морської Організації (IMO), яке повинно здійснюватися кожні 3-5 років", − пояснили у пресслужбі Жеваго.

Нагадаємо, 28 грудня 2022 року за запитом Державного бюро розслідувань України французькі правоохоронці затримали екснардепа, акціонера банку АТ "Банк "Фінанси та Кредит" Костянтина Жеваго в елітному курорті Куршевель.

Нагадаємо, що у межах розслідування кримінального провадження Жеваго було повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 КК України, також підозри повідомлені низці топменеджерів банку. Вони організували механізм розтрати 113 млн доларів США фінансової установи, чим завдали шкоди інтересам держави та вкладників банку.

На сьогодні накладено арешт на майно підозрюваного олігарха, а також пов’язаних з ним юридичних осіб. Зокрема, акції його підприємств на сотні мільйонів гривень корпоративні права товариств, 26 об’єктів нерухомості. Також, накладено арешт на майно інших юридичних осіб, які пов’язані з колишнім депутатом. Серед іншого, це 14 майнових комплексів, 21 частина майнових комплексів, 30 нежитлових приміщень, 10 квартир.

Ще у жовтні 2020 року арештовані активи, вартістю понад 300 млн гривень, були передані до Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами (АРМА).

Читайте також

1