Князєва не знаю, хабарів не давав: журналісти розшукали в Парижі олігарха Жеваго (відео)

Олігарх-утікач Костянтин Жеваго стверджує, що не причетний до справи ексголови Верховного суду Всеволода Князєва
Князєва не знаю, хабарів не давав: журналісти розшукали в Парижі олігарха Жеваго (відео)
Костянтин Жеваго (Фото: delo.ua)
24 Травня 2023, 14:31
читать на русском

Українські журналісти знайшли у Парижі олігарха Костянтина Жеваго та поставили питання щодо його імовірної причетності до справи про хабар голові Верховного суду Всеволоду Князєву.

Про це йдеться у розслідуванні видання Українська правда "Олігарх чи "мушкетер"? В пошуках Костянтина Жеваго".

 "Не знайомий з Князєвим взагалі. Жодного разу з ним не спілкувався. Не знаю жодного його телефона. З жодним суддею Верховного суду ніколи не спілкувався", - заявив олігарх.

Також Жеваго запевнив, що не знайомий особисто з адвокатом Олегом Горецьким, який, за версією Антикорупційного бюро, був посередником між ним та Князєвим.

Нагадаємо, 15 травня голову Верховного Суду України Всеволода Князєва викрили на хабарі у розмірі 3 млн доларів. У НАБУ підтвердили, що хабар Князєв отримав за позитивні рішення суду у справі підсанкційного олігарха-втікача Костянтина Жеваго.

Сам Жеваго, який є співвласником компанії Ferrexpo, вважає олігарха Ігоря Коломойського причетним до справи щодо невизнання дійсною покупку його компанією 40% акцій Полтавського гірничо-збагачувального комбінату в 2002 році і "замовлення" справи Князєва.

Читайте також