Як діяти, якщо ви виявили диверсантів: поради ЦНС

Українців закликають запам'ятати їхні прикмети, а саме одяг, зовнішність, фізичні особливості, але в жодному разі не робити фото чи відеофіксацію цих людей
Важливо
Як діяти, якщо ви виявили диверсантів: поради ЦНС
диверсанти
26 Лютого 2024, 23:58
читать на русском

У населені пункти, які розташовані поблизу з Росією або лінією фронту, можуть пробратися ворожі диверсанти. Тому українцям необхідно дотримуватися чітких правил у разі їх виявлення.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

"Прості, а головне безпечні дії, помножені на тисячі громадян, які їх проводять, перетворюються на потужну зброю та відчутну перешкоду для роботи окупантів", - йдеться в повідомленні.

На кого варто звертати увагу

У ЦНС уточнюють, що варто звернути увагу, якщо підозрілі особи:

  • мають чітко виражений/характерний російський акцент;
  • не орієнтуються на місцевості;
  • здійснюють фото/відеофіксацію місцевості;
  • ставлять мітки;
  • просять мобільний телефон, щоб здійснити дзвінок.

Куди варто звертатися

Українців закликають запам'ятати їхні прикмети, а саме одяг, зовнішність, фізичні особливості, але в жодному разі не робити фото чи відеофіксацію цих людей.

Також не варто показувати їм документи, підказувати дорогу. Одразу ж усіма доступними способами необхідно проінформувати СБУ про час і місце, де бачили ймовірних диверсантів, а також їхню кількість, зміст розмови, номери, колір і марки автівок, напрямок руху, прикмети.

Нагадаємо, Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров заявив, що ЗСУ необхідно більше інформації про російських окупантів від українців. Інформацію про техніку орків можна передати через чат-бот "єВорог".

Читайте також