Як оплатити проїзд у Києві: де купити QR-квиток та поповнити транспортну карту (мапа)

У столиці діє понад 2000 місць продажу
Важливо
Як оплатити проїзд у Києві: де купити QR-квиток та поповнити транспортну карту (мапа)
Громадський транспорт (фото: Pexels)
15 Липня 2021, 12:38
читать на русском

Київ повністю відмовився від паперових квитків для проїзду у громадському транспорті. Тому у місті діє понад 2000 місць для поповнення транспортних карт і купівлі QR-квитків.

Про це повідомила пресслужба Київської міської державної адміністрації.

Від 14 липня усі поїздки в муніципальному транспорті тепер цифровізовано в електронні квитки.

Наразі в Києві діють 198 терміналів самообслуговування на зупинках наземного транспорту та 304 термінали на 52 станціях метрополітену. У терміналах можна купити або поповнити транспортну карту та придбати QR-квитки. У касах метрополітену можна придбати чи поповнити транспортну карту, а також купити QR-квиток.

Близько 1800 терміналів Easy Pay. Easy Pay надає можливість поповнити транспортну карту. Близько 322 Т-кіосків, у яких можна придбати транспортну карту.

З усіма точками продажу та поповнення можна ознайомитися на міській мапі.

Крім того, від січня 2021 року у міському застосунку "Київ Цифровий" можна зручно поповнити транспортну карту та купити е-квиток. За номером та пін-кодом цю карту можна прив’язати до застосунку, щоб поповнювати її з банківської картки будь-коли.

Оплата проїзду QR-квитками здійснюється у "Київ Цифровий» з екрана смартфона. У застосунку можна також придбати квиток для іншого користувача. Щоб надіслати QR-квиток на електронну пошту або в зручний месенджер, потрібно лише натиснути кнопку "Поділитися квитком", - йдеться у повідомленні.

У КМДА зазначили, що поповнення транспортної картки на 50 поїздок дає економію в 1,5 грн на кожній поїздці. Цією карткою можна оплатити проїзд за декількох осіб.

Нагадаємо, що у Києві від 1 липня у муніципальних тролейбусах, трамваях та автобусах не буде кондукторів, які продають квитки. Контролери-касири (кондуктори) отримали пропозицію перейти на посаду контролера, або інші вакансії в підприємстві.

Читайте також