Як осучаснити вінегрет: нові рецепти відомої страви

Вінегрет - один з найвідоміших зимових салатів
Як осучаснити вінегрет: нові рецепти відомої страви
7 Листопада 2022, 21:41
читать на русском

Вінегрет – популярний зимовий салат, в основі якого завжди є буряки та інші зимові овочі. Пропонуємо класичний варіант та кілька підказок, як урізноманітнити цю відому страву, якщо вона набридне.

Класичний варіант вінегрету

Інгредієнти:

  • буряки 3 шт.
  • морква 1 шт.
  • картопля 3 шт,
  • цибуля (краще салатна) 1 шт.
  • квашена капуста 1 горнятко (200 гр)
  • солоні огірки 2 шт.
  • біла квасоля (консервована або варена) 1 горнятко
  • сіль, олія соняшникова до свого смаку

Помити буряки, моркву та картоплю, зварити їх до готовності, охолодити, порізати на кубики. Огірки теж порізати, усе перемішати, посолити та додати олію.  Дати трохи настоятися, потім знову перемішати, якщо потрібно – додати солі.

Як урізноманітнити вінегрет

Квасолю можна замінити зеленим горошком, консервованим або замороженим. Заморожений потрібно зварити.

Ріпчасту цибулю можна замінити зеленою. Або взагалі не давати. Тоді вінегрет можна їсти і перед виходом в люди.

Замість зеленого горошку додати консервовану кукурудзу.

Солоні огірки можна замінити яблуками. Вони мають бути квасними.

Солоні огірки можна замінити і маринованими грибами. У цьому випадку смачніше використовувати квасолю, а не горошок.

До вінегрету дуже пасує оселедець. Якщо додавати його в середину, то можна обійтись без огірків та капусти. Вийде варіація на теми оселедця під шубою.

До заправки (йдеться про соняшникову олію) можна додати трохи оцту (Vive la France!) та/або гірчиці. Можна поекспериментувати з оліями (рафінована чи нерафінована соняшникова, оливкова, кукурудзяна, лляна тощо). Олію можна замінити також майонезом, але тут треба пам`ятати, що це лише для тих, у кого немає проблем з травленням.

Читайте також