Як отримати фінансову допомогу ВПО з інвалідністю

Також можна надіслати заявку на отримання допомоги від міжнародних організацій
Як отримати фінансову допомогу ВПО з інвалідністю
Інвалідність фото: pexels
20 Грудня 2022, 18:34
читать на русском

Мільйони українців стали вимушеними внутрішніми переселенцями. Держава, міжнародні організації, волонтерські ініціативи підтримують внутрішньо переміщених осіб, і, зокрема, людей з інвалідністю. Попри це, не всі люди можуть знати про свої права.

В організації людей з інвалідністю Fight For Right для platfor.ma розповіли про допомогу, яку можуть отримати ВПО з інвалідністю.

Україна та міжнародні організації підтримують людей, що постраждали від війни. Тож кожна зареєстрована внутрішньо переміщена особа може отримати виплати. Україна забезпечує виплати у розмірі 2000 грн дорослому та 3000 грн дітям і людям з інвалідністю. Також можна подати заявку на виплати від міжнародних організацій, перелік можна знайти за посиланням.

Якщо людина не може отримати пенсію через окупацію, їй відкривають рахунок в Ощадбанку і зберігають кошти. Також гроші можуть доставити Укрпоштою після звільнення населеного пункту.

Коли людина дістанеться безпечного місця, то можна написати заяву, щоб гроші надходили за новим місцем проживання.

Нагадаємо, внутрішньо переміщені особи можуть безплатно отримати житло у місцях своєї тимчасової реєстрації у тимчасове користування.

Читайте також