Як отримати кредит на генератор або Starlink: пояснення Мінреінтеграції

"Енергонезалежні" кредити видає Приватбанк
Головне
Як отримати кредит на генератор або Starlink: пояснення Мінреінтеграції
Генератор
16 Січня 2023, 17:30
читать на русском

У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій пояснили, як отримати позику на купівлю приладів для енергонезалежності.

Про це Мінреінтеграції повідомляє у Телеграмі.

Програму пільгового кредитування запустив державний ПриватБанк. Отримати позику можна на все, що потрібно для енергонезалежності та стабільного зв’язку: на купівлю електрогенераторів, систем безперебійного живлення, Starlink тощо", - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що сума кредиту сягає від 20 до 300 тисяч гривень, початковий внесок - 10%. Погашення боргу відбувається впродовж року рівними частинами. За одним кредитним договором можна придбати відразу до п'яти одиниць обладнання. Відсоткова ставка - від 0% за програмою «Доступні кредити 5-7-9%».

У Мінреінтеграції уточнили, що оформити розстрочку можуть юридичні та фізичні особи, підприємці з досвідом діяльності не менше 2 років.

Для цього до банку необхідно надати:

  • установчі та реєстраційні документи;
  • інформацію щодо юридичної структури та часток володіння;
  • фінансову звітність;
  • фінансові результати та їх використання або звіт про основні показники діяльності за останній звітний рік;
  • заяву про надання кредиту.

Нагадаємо, бізнесу, та й пересічним громадянам також, не доведеться платити екологічний податок на генератори. Але лише в тому випадку, якщо обсяг викидів від них не перевищує встановленої норми. Така норма складає 500 тонн вуглекислого газу (СО2) на рік.

Читайте також

1