Як отримати пенсії та грошову допомогу під час війни: пояснення Мінсоцу

Пенсіонери можуть звернутися у банки чи до Укрпошти
Головне
Як отримати пенсії та грошову допомогу під час війни: пояснення Мінсоцу
Пенсіонери, пенсійне посвідчення Фото: https://t.me/verkhovnaradaukrainy/5617
18 Березня 2022, 09:49
читать на русском

В Україні профінансовані пенсії, які виплачуються через банки, з датою виплати до 20 березня, і які виплачуються через Укрпошту - до 25 березня.

Як повідомила міністерка соціальної політики Марина Лазебна, Пенсійний фонд України спрямував кошти на виплату пенсій, які люди отримують через банки – всю суму, необхідну для виплати пенсій до 20 березня включно. Також профінансовано пенсії, які люди отримують через Укрпошту – всю суму, необхідну для виплати пенсій до 25 березня включно.

На виплату пенсій у березні вже спрямовано 38,3 млрд грн. З них через уповноважені банки –27,7 млрд грн, "Укрпошта" – 10,6 млрд грн.

Отримання пенсій під час війни Фото: https://t.me/MinSocUA/2204

Зазначається, що для людей, які отримували пенсію через Укрпошту за місцем проживання, і були вимушені переміститись, забезпечена можливість отримати пенсію там, де зручно, шляхом переказу коштів без відкриття рахунка в "Укрпошті" або "Ощадбанку".

Для цього необхідно звернутись та повідомити про зміну місця проживання і бажання отримати пенсію грошовим переказом:

  • до Пенсійного фонду України (особисто, телефоном або через електронний кабінет),
  •  або на "гарячу лінію" Укрпошти.

Люди, які отримують пенсію на рахунки у банках, продовжать її отримувати на ті ж самі рахунки. Їм нікуди звертатись не потрібно, - кажуть у Мінсоці.

Нагадаємо, в Україні й під час війни будуть виплачувати призначені державні соціальні допомоги людям протягом часу дії воєнного стану плюс один місяць після його завершення.

Читайте також

1